26 Mayıs 2024 Cuma
Gönderiler

13 Mayıs tarihte bugün neler oldu?

13 Mayıs tarihte bugün neler oldu?

13 Mayıs tarihte bugün ne oldu? - Tarihte bugün olan olaylar, doğan ve ölen ünlülerin tarihsel sıralanması, olaylar, ölenler ve doğanlar ve daha fazlası!..

13 Mayıs Cumartesi tarihte bugün neler oldu? Geçmişte yaşananlar ve hangi olayların yaşandığını, kimlerin doğup, kimlerin öldüğünü ve insanları bilgilendirme amaçlı, siyasi, politik ve çeşitli olaylara ilişkin geçmiş bilgiler.

2018 - Avrupa Tekvando Şampiyonasında milli sporcu Nafia Kuş, kadınlar 73 kiloda altın madalya kazandı

2017 - Buca'dan Anneler Günü gezisi için Marmaris'e gitmek üzere yola çıkan midibüs, Sakar Geçidi'nde devrildi. Şarampole yuvarlanan midibüste 24 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

2017 - "WannaCry" adı kullanılarak yapılan küresel siber saldırıdan farklı ülkelerden yüzbinlerce bilgisayar etkilendi.

2017 - Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Hubble Uzay Teleskobu, dünyadan 500 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan Tavşan Takımyıldızı'nda birbirine yakın geçiş yapan iki galaksinin oluşturduğu "ikiz galaksi" görüntüsünü kayda geçirdi.

2016 - New York'taki açık artırmada 8 milyon dolara alıcı bulan tablo, Frida Kahlo'nun şimdiye kadar en yüksek fiyata satılan eseri oldu.

2016 - Hizbullah'ın en üst düzey komutanı ve Lübnan Başbakanı Refik Hariri suikastının zanlılarından Mustafa Bedreddin, Suriye'de Şam Havalimanı yakınında İsrail tarafından yapıldığı iddia edilen saldırıda öldü.

2016 - Dünyanın en yaşlı insanı olan Amerikalı Susannah Mushatt Jones, 116 yaşında hayata veda etti.

2016 - Bangladeş'te yıldırım çarpması sonucu en az 50 kişi hayatını kaybetti.

2015 - Vatikan, nihai şekli verilen ancak imzalanması gereken bir anlaşmada Filistin'i resmen devlet olarak tanıdı.

2014 - Soma faciası: Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen bir madende trafo patlaması ve çıkan yangın sonucunda 301 maden işçisi hayatını kaybetti, 80 işçi yaralandı. Ayrıca, Türkiye, KKTC ve Pakistan'da ulusal yas ilan edildi.

2013 - Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Kanadalı Komutanı Chris Hadfield, uzayda müzik videosu çekerek tarihe geçti.

2011 - Güneş enerjisiyle çalışan "Solar Impulse" adlı prototip uçak, 13 saatlik ilk uluslararası uçuşunun ardından Brüksel'e indi.

2010 - 13 Mayıs tarihinde Müsiad genel başkanı Ömer Cihad tarihte ilk kez Tüsiad 'ı ziyaret etti. Ziyaret basında Tarihi buluşma olarak nitelendirildi.

2009 - Beşiktaş Fenerbahçe'yi 4-2 yenerek Türkiye Kupası'nı kazandı.

2007 - Fenerbahçe 100.yıl şampiyonluğuna ulaştı.

2005 - Özbekistan'da meydana gelen Andican olaylarında güvenlik güçlerinin sivil halka ateş açması nedeniyle yüzlerce kişi öldürüldü.

2000 - Ankara Sincan'da bir tarlada, Tevhid (Selam) örgütü mensubu Necdet Yüksel tarafından bırakıldığı belirlenen patlayıcı madde ve silah bulundu. Yüksel'in, Ahmet Taner Kışlalı'nın aracına bombayı koyduğunu "itiraf ettiği" bildirildi.

1996 - DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in dolandırıcılıktan yargılanan Selçuk Parsadan'a örtülü ödenekten 5,5 milyar lira verdiği iddia edildi.

1994 - Eski İstanbul Su ve Kanalizasyon İşletmesi (İSKİ) Genel Müdürü Ergun Göknel, klor yolsuzluğu davasında 8 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

1985 - Türk oyuncu ve şarkıcı Oğuzhan Koç, bugün doğdu.

1981 - Papa II. Jean Paul, Mehmet Ali Ağca tarafından Roma'da vurularak yaralandı.

1979 - Başbakan Bülent Ecevit, iş çevrelerinin hükümete karşı tutumunu eleştirerek, "yeterli yardım ve kredi sağlama eşiğine gelmişken bıçaklanıyoruz. Kendimizi yabancılara haksız yere jurnal ediyoruz" dedi.

1975 - Başbakan Süleyman Demirel, Vural Önsel adlı bir kişinin saldırısına uğradı. Demirel'in burun kemiği kırıldı.

1965 - Batı Almanya, İsrail'i tanıdı. Karar nedeniyle dokuz Arap ülkesi Batı Almanya ile ilişkisini kesti.

1955 - Türkiye Demir Çelik İşletmeleri ile Türkiye Selüloz ve Kağıt İşletmeleri (SEKA) kuruldu.

1950 - Ereğli Kömür İşletmeleri'nde Türkiye'nin ilk siyasal grevi yapıldı.

1949 - Yazar Rıfat Ilgaz, cumhurbaşkanına hakaretten üç yıl, Mısır Kralı ve İran Şahı'na hakaretten yedi ay, Aziz Nesin de Mısır Kralı ve İran Şahı'na yayın yoluyla hakaretten yedi ay hapis cezası aldı.

1940 - Birleşik Krallık Başbakanı Winston Churchill ünlü konuşmasını yaptı: "Size kan, ter ve gözyaşından başka vaat edecek bir şeyim yok."

1929 - İran'ın Horasan bölgesinde deprem oldu. Yaklaşık 3.000 kişi öldü.

1919 - İzmir'in işgal edileceğine ilişkin Venizelos'un beyannamesi, Aya Fotini Kilisesi'nde Yunan Albay Mavrudis tarafından yerli Rumlara okundu.

1915 - Çanakkale'de, Binbaşı Ahmet Bey komutasındaki Muaveneti Milliye muhribi, Golyath zırhlısını torpilleyerek batırdı.

1888 - Brezilya'da kölelik kesin olarak kaldırıldı.Yasanın çıkmasında kölelik karşıtı eylemlerin yanı sıra, köle sahibi olmanın yeni gelen Avrupalı göçmenleri çalıştırmaktan masraflı olmasının da etkisi vardı.

1846 - ABD Kongresi, sınır devriyelerine baskın yapılmasını gerekçe göstererek Meksika'ya savaş ilan etti.

1277 - Karamanoğlu Mehmet Bey, Konya şehrini Karamanoğulları topraklarına kattı ve Türkçeyi resmi dil ilan etti.

Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
2023/05/13 tarihte bugün neler oldu?
İlk yorum yapan siz olun!..
Copyright © 2017 Gonderiler.com - Tüm Hakları Saklıdır.
Gizlilik PolitikasıÇerez Politikasıİletişim
gonderiler.com gonderiler.com gonderiler.com gonderiler.com