20 Mayıs 2024 Cumartesi
Gönderiler

3 Ağustos tarihte bugün neler oldu?

3 Ağustos tarihte bugün neler oldu?

3 Ağustos tarihte bugün ne oldu? - Tarihte bugün olan olaylar, doğan ve ölen ünlülerin tarihsel sıralanması, olaylar, ölenler ve doğanlar ve daha fazlası!..

3 Ağustos Salı tarihte bugün neler oldu? Geçmişte yaşananlar ve hangi olayların yaşandığını, kimlerin doğup, kimlerin öldüğünü ve insanları bilgilendirme amaçlı, siyasi, politik ve çeşitli olaylara ilişkin geçmiş bilgiler.

2017 - Gökbilimciler, Güneş Sistemi dışında, atmosferinde su moleküllerinin yükseklere çıkıldıkça ısındığı stratosfer benzeri tabakası bulunan bir "öte-gezegen" keşfetti.

2016 - Libya'nın Bingazi kentinde Tobruk merkezli Temsiciler Meclisine bağlı güçleri hedef alan intihar saldırısında 18 kişi öldü.

2015 - Muson yağmurlarının yol açtığı sel baskınlarında Pakistan'da 140, Hindistan'da 103 kişi hayatını kaybetti.

2013 - Gümrük Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle,Türk limanları arasındaki taşımanın,yalnızca Türk bayraklı gemilerle yapılması kararlaştırıldı.

2013 - İran'da cumhurbaşkanı seçimini kazanan Hasan Ruhani, resmen göreve başladı.

2012 - Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Suudi Arabistan tarafından hazırlanan ve Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkeler tarafından kurul üyelerine dağıtılan Esed'i istifaya çağıran Suriye karar tasarısını kabul etti.

2012 - Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, 1 Mart Tezkeresi'nin geçmesi için dönemin ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz'in kendisinden hükümete baskı yapmasını istediğini açıkladı.

2011 - Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mübarek ile oğullarının yargılanmasına başlandı. Mübarek, 11 Şubat'ta istifasından bu yana ilk kez, büyük bir demir kafesin içinde sedyede yatar vaziyette mahkeme karşısına çıktı.

2004 - ''Hocaların hocası'' Ordinaryüs Prof. Dr. Sulhi Dönmezer 86 yaşında İstanbul'da vefat etti.

2002 - AB'ye uyum çerçevesinde kabul edilen yasayla, savaş ve yakın savaş tehdidi halleri dışında idam cezası kaldırıldı.

2001","Spot":"suç ve savaş suçu işlediği gerekçesiyle 46 yıl hapis cezasına çarptırdı.","Title":"Lahey'deki Savaş Suçları Mahkemesi, Bosnalı Sırp General Radislav Kristiç'i, Srebrenica'da insanlığa karşı

1988 - Sovyetler Birliği, Kızıl Meydan'a inen Alman pilot Mathias Rust'u serbest bıraktı

1977 - Kıbrıs Devlet Başkanı Başpiskopos III. Makarios, kalp krizi geçirerek ölünce Spiros Kipriyanu, geçici olarak Kıbrıs Devlet Başkanlığı'nın başına getirildi.

1977 - Türk model Deniz Akkaya, bugün doğdu.

1977 - Liranın değeri Mark karşısında %4.5 oranında düşürüldü. Mark’ın alış fiyatı 730 kuruştan 763 kuruşa, satış fiyatı da 778 kuruşa yükseltildi.

1960 - Aralarında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ragıp Gümüşpala'nın da bulunduğu 235 general ve amiral, emekliye sevk edildi. Genelkurmay başkanlığına Cevdet Sunay getirildi.

1955 - Samuel Beckett'in oyunu ''Godot'u Beklerken'' ilk kez Londra'da sahnelendi.

1954 - Ünlü Fransız yazar Colette 81 yaşında öldü

1950 - Türk müzisyen Nejat Yavaşoğulları, bugün doğdu.

1949 - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Birleşmiş Milletler'e girme isteğini reddetti.

1948 - Türkiye Serbest Güreş Milli Takımı, Londra Olimpiyatları'nda birinci oldu.

1924 - Üzerlerinde Türkiye Cumhuriyeti yazısı bulunan ve Türkiye'nin ilk madeni parası olma özelliği taşıyan bronz 10 kuruşluk paralar tedavüle çıktı.

1492 - Kristof Kolomb, İspanya'dan üç gemiyle Hindistan'a ulaşmak, yeni kıtalar keşfetmek amacıyla yola çıktı.

1071 - Sanduk Bey komutasındaki Selçuklu orduları, Bizans İmparatoru Romen Diyojen'in Malazgirt ve Ahlat'a gönderdiği kuvvetleri geri çekilmeye zorladı ve daha sonra Karahas'taki savaşta Bizans güçlerini dağıttı.

Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
2021/08/03 tarihte bugün neler oldu?
İlk yorum yapan siz olun!..
Copyright © 2017 Gonderiler.com - Tüm Hakları Saklıdır.
Gizlilik PolitikasıÇerez Politikasıİletişim
gonderiler.com gonderiler.com gonderiler.com gonderiler.com